Taboe op angst! hoe kan dat nou ?

Iedereen weet dat angst een hele natuurlijke emotie is.

En toch praten we niet snel over onze angsten.

Als ik op een feestje of verjaardag kom en ik vertel wat ik doe komt er altijd wel een verhaal van iemand die net naar de tandarts is geweest of er naar toe moet. Zelden komt hier een positief verhaal. Alleen als ik dan dieper doorvraag naar de angst voor de tandarts wil mijn er liever niet over praten en mannen al helemaal niet.

Hoe komt dit toch?

Ik ben hier zo benieuwd naar.

Eigenlijk wil ik niet eens weten hoe het komt ik wil er iets aan doen! Ik begin dan ook binnenkort met informatie-avonden om mensen bewust te maken van dit onderwerp. Eerst nog in Breda. Klik hier voor meer informatie.

Om met anderen in gesprek te gaan.

Om vragen te stellen over dit onderwerp.

Een probleem oplossen kan niet als je er niet over praat. Hulp vinden kan niet als je niet uitreikt en erkent dat je een probleem hebt. Het probleem lijkt niet groot omdat het vaak onder het tapijt geschoven wordt. Het is iets wat moet gebeuren en we bijten wel even de tanden op elkaar en dan is het snel weer over. We vergeten dat we ondertussen weer een week met stress rond hebben gelopen onze kinderen, partner of collega’s afgesnauwd hebben omdat we super gespannen.

Tips om de taboe te doorbreken:

  1. Erken naar jezelf dat je machteloos bent
  2. Vertel iemand die je vertrouwt dat jij bang bent voor de tandarts
  3. Reageer op mijn blog om anderen te helpen deze taboe te doorbreken
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *