5 Tips voor mensen met angst voor de tandarts 

1. Praat erover
Praat er met mensen over in je omgeving. Gebruik de hulp van anderen om je te motiveren en de juiste hulp te vinden. Familie of vrienden kunnen je ondersteunen bij een belangrijke stap: het begin van de restauratie van je gebit en het einde van de ellende.

2. Ervaringen van anderen
Vraag eens in je omgeving naar de ervaringen van andere mensen met hun tandarts. Kijk daarin vooral waar jij behoefte aan hebt. Vind je het prettig als een tandarts aardig is of dat deze juist veel geduld heeft. Kan de tandarts mensen goed gerust stellen. Hiermee onderzoek je ook meteen wat voor jou belangrijk is.

3. Eerste afspraak
Maak de eerste afspraak zelf. Je eerste afspraak is een controle van het gebit, maar spreek met de tandarts af dat er de eerste keer niets wordt gedaan. De eerste keer is om kennis te maken en te onderzoeken of het persoonlijk klikt.

4. Buddy zoeken
Vraag mensen in je omgeving of ze je buddy willen zijn om je te steunen in dit proces. Iemand om je te motiveren om toch te gaan of om je te brengen (en er zeker van te zijn dat je op het laatste moment niet toch een andere afslag neemt).

5. Goede voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk! Wat wil je wel en wat wil je beslist niet? Heb je voorkeuren van hoe tandartsen met je dienen om te gaan of andere relevante informatie (röntgenfoto’s etc.)? Zorg dan dat de nieuwe tandarts die informatie krijgt. Als je bang bent dat je het zal vergeten te vertellen, schrijf deze informatie dan even op.

Met deze stappen kan je wellicht al aan de slag. Denk je dat je meer nodig hebt download dan mijn E-book hier .

Wil je liever meteen persoonlijke begeleiding stuur me dan een mail op info@angstvoordetandartsoverwinnen.nl met het onderwerp ‘ontspannen naar de tandarts’.

Dan neem ik contact met jou op voor een kennismakingsgesprek. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *